fredag 11 mars 2011

Fredagsefterrätt #2...


Idag presenterar vi en nostalgitripp till 80-talet när jag växte upp. Då gjorde mamma en fantastisk efterrätt som kallades Ingrids kokoskrans...idag finns recepten som kokosparfait.

Ingredienser:
4 äggulor
2 dl florsocker
4 dl grädde
1 påse kokos (200gr)

Vispa äggulor och florsocker riktigt pösigt med elvisp. Vispa grädden till hårt skum. Ta undan 1 dl av kokosen till garnering. Blanda ner resten av kokosen i äggsmeten och blanda med grädden.
Häll parfaitsmeten i en kransform. Täck med platsfolie och ställ i frysen. Den är genomfrusen efter ca. 4 timmar.
Rosta kokosen till garneringen i en torr stekpanna på hög värme under omrörning. Ta fram parfaiten 15 minuter innan den ska serveras. Stjälp upp den på ett fat och garnera med jordgubbar (som vi hade) eller någon annan frukt/bär.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...