måndag 21 mars 2011

Kalas i dagarna tre...

Hej hopp...här har vi haft kalas i dagarna tre.
Våran Jonte har fyllt 11 år...hallå 11 år?!? Vad hände?
Jag tyckte nyss att han var bebis. En liten pys som ville vara nära hela tiden och lyssna till Celine Dion för att sova riktigt gott ...en liten pys som var busigare än Emil i Lönneberga, glömmer aldrig när jag skulle jobba på annan ort och min färdigpackade väska blev fylld med O´boypulver - inte kunde jag resa bort utan att ha med mig O´boy, tyckte Jonte ;) ...en liten pys som fick "jobba" som dagisfröken åt storasyster Emily´s dockor, så att hon kunde få leka ifred med sina kompisar ...en liten pys som alltid, alltid varit så snäll och omtänksam mot sina vänner - han är nu 11 år!

Tänk när småsyskonen Viggo och Molly fyller 11 år då fyller Jonte 21 år...och Emily 25 år...





...då kommer inte Viggo och Molly sitta i en låda fylld med ballonger och vrålskratta som dom har gjort i dagarna tre...

måndag 14 mars 2011

Designers Saturday 2011...


Den 18 - 20 mars är det dags igen för den populära designhelgen...å vore det inte för födelsedagar och avstånd hade jag åkt direkt!


Designers Saturday går i år av stapeln på inte mindre än tre orter; förutom Lammhult och Värnamo tillkommer i år Sävsjö där en Bo-mässa med fokus på byggnation och renovering äger rum. Martin Timell, känd från "Äntligen Hemma" på TV4, kommer dit och föreläser på fredagen. I Lammhult och Värnamo ligger som tidigare år på design och möbler - i Värnamo handlar det bl.a. om öppet hus hos Källemo, Bruno Mathsson International, Kateha m.fl. och PechaKuchaföreläsningar på Designhotellet under lördagen. Programmet i Lammhult är även det omfattande, på Svenssons i Lammhult är det premiär för deras nya rekordstora utemöbelavdelning, dom kommer att visa mängder av spännande nyheter från möbelmässan och deras populära gårdscafé kommer att ha öppet. På söndagen är även Ernst Kirchsteiger på plats i butiken, där han kommer att visa upp sin nya kollektion av utemöbler.

Läs mer om programmet på www.designerssaturday.se

fredag 11 mars 2011

Fredagsefterrätt #2...


Idag presenterar vi en nostalgitripp till 80-talet när jag växte upp. Då gjorde mamma en fantastisk efterrätt som kallades Ingrids kokoskrans...idag finns recepten som kokosparfait.

Ingredienser:
4 äggulor
2 dl florsocker
4 dl grädde
1 påse kokos (200gr)

Vispa äggulor och florsocker riktigt pösigt med elvisp. Vispa grädden till hårt skum. Ta undan 1 dl av kokosen till garnering. Blanda ner resten av kokosen i äggsmeten och blanda med grädden.
Häll parfaitsmeten i en kransform. Täck med platsfolie och ställ i frysen. Den är genomfrusen efter ca. 4 timmar.
Rosta kokosen till garneringen i en torr stekpanna på hög värme under omrörning. Ta fram parfaiten 15 minuter innan den ska serveras. Stjälp upp den på ett fat och garnera med jordgubbar (som vi hade) eller någon annan frukt/bär.

LJUST & FRÄSCHT...


Som ett slag i magen mot onsdagens trendseminarium var jag och såg Ljust & Fräscht, med Henrik Schyffert och Fredrik Lindström på Berns igår. Man kan ju verkligen fundera på om man gör rätt prioriteringar i livet som "inredningsknarkare".

Käranån...jag skrattade så att tårarna sprutade. Har du inte biljetter redan...KÖP om du får tag i några. Det var den roligaste föreställningen jag någonsin varit på.

Sen att herrarna HS och FL sjöng "Caroline" med Status Quo för mig under signeringen av sin bok efter showen...satte ju pricken över i:et för kvällen.

Inredningstrender v/s 2012...





I onsdags var jag Moderådets trendseminarium på Bio Rio på Hornstullsstrand i Sthlm med mina kära kollegor. Som vanligt var jag som ett barn på julafton...spänd och full av förväntan även om jag visste på ett ungefär vad som skulle presenteras. Jag är en riktig skiss å skrivråtta som antecknar massor när jag sitter och lyssnar...ni får försöka tolka och förstå mina anteckningar om ni kan ;)
Ett hett tips är TRÄ...
Vill ni ha specifika tips om vad som kommer/är rätt/passar hos er, får vi ta det i verkligheten. Jag behöver mer plats än vad som ryms i ett inlägg för det ;)

tisdag 8 mars 2011

Sol, vind och vatten...

Vita Hunter, med spänne kanske?
Vita Ilse Jacobsen, med spännen kanske?


Vita Ilse Jacobsen, med knyt fram kanske?
Vita Tretorn med knyt bak och dragkedja i sidan kanske?


Vita Vagabond, med knytband i bak kanske?


Prommisar är mitt nya kall...och idag var vi ute på ytterligare en långprommis i 1 ½ timme. Så skönt eftersom man får sol på nosen, men blåsten och de stora vattensamlingarna önskar jag bort. Eller så får jag helt enkelt skaffa mig nya gummistövlar...jag är så sugen på vita gummistövlar...men vilka? Hjälp mig att tycka... p.s jag har ett par favvisar, gissa vilka ;)


Bilder från: http://www.nilsonshoes.se/ , http://www.ellos.se/ , http://www.ilsejacobsen.dk/ , http://www.hunter-boot.com/

måndag 7 mars 2011

One Piece...


Nu börjar våra barns önskelistor till födelsedagarna att ta form, Jonte fyller den 18 Mars och Emily den 5 April...

En gemensam nämnare är "One Piece"...den underbara mjukisbyxan som är ihopsydd med en hoodie till one piece! Så kul att dom önskar sig den...bara ett problem, både jag och Micke vill också ha en varsin...vilket innebär Familjen-Svensson-på-husvagnssemester-i-likadana-träningsoveraller-varning...

Fast gahhhh...vilken mysfamilj vi kommer att vara :)

söndag 6 mars 2011

Gillar...gillar inte...

MYSKLÄDER
= I helgen har jag bott i min nya klänning, från House of Lola...tack tjejer för att ni gör så sköna mys i soffan var snygg på festen plagg! =
GILLAR!!!


VÅR
= Den här helgen har varit underbar med riktigt vårväder ute...sol som värmer och snö som smälter =
GILLAR!!!


UTFLYKT
= I Lördags gjorde nästan hela familjen en utflykt till Thuns i Faringe...klädshopping till mina grabbar =
GILLAR!!!


VINSTER
= I helgen blev det storslam i vinster...först ut var AIK i hockeyn, sen vann Emiliys innebandylag, Mickes innebandylag och till sist vann även Jontes innebandylag =
GILLAR!!!


SJUKISAR
= Idag på em vaknade Viggo och hade fått feber ... lilla skrutten är inte alls pigg =
GILLAR INTE!!!

lördag 5 mars 2011

Favoritdesigner #1...

Underbar inspiration av Karin Mannerstål

Piggt å glatt i barnrum av Karin Mannerstål

Några pryttlar som jag har av Karin Mannerstål


Kom på att jag nog ska lägga upp mina favoritdesigners/inredare, utan inbördes ordning...
Först ut får bli svenska Karin Mannerstål. Jag gillar det mesta Karin gör, både inredning, pryttlar och möbler. Jag blir pirrigt glad i hela kroppen av hennes design :) ...allt är så enkelt å så snyggt.
Läs mer om Karin Mannerstål och hennes olika uppdrag och produkter på www.karinmannerstal.se

Fredagsefterrätt...


Vi har skippat "fredagsmys" med godis och chips i våran familj, istället gör vi någon god efterrätt...jag tänkte att jag skulle dela med mig att våra efterrätter till er...

Fredagen den fjärde mars tvåtusenelva blev det,
"Vit chokladmousse med färska jordgubbar och hallon"...MUMS!

2 dl vispgrädde
150 gram vit choklad
1 ägg
1 dl Kesella

Vispa grädden. Smält chokladen i vattenbad, bara precis så att den smälter. Vispa ägget och häll i den smälta chokladen under kraftig omrörning. Rör ner kesellan och sist grädden.
Häll upp moussen i glas eller skålar. Låt stå i kylen minst 1 timme. Toppa med mycket färska hallon, blåbär eller jordgubbar.

Bad å promenad...


Igår hade vi våra bästisar på besök, hela dagen...så mysigt!
Det blev god lunch, en massa lek, bad och promenad...powerwalk med alla kottar i vagnarna, mammorna var lagom svettiga efter det. Visst är det coolt att vårat inte jättestora badkar ändå rymmer 5 barn samtidigt :)

torsdag 3 mars 2011

Kaffe med knuff...


Jag är egentligen inte jättemycket för dukar...men den här är ju helt underbar.
Kul att ha med sig på stranden eller på picknick i parken.
Inte "Fia med knuff" utan "Kaffe med knuff", design av Barbro Tryberg Boberg & Maria Holmer Dahlgren, BOM United.





Sol ute, sol inne...



Vår på House Doctor


Idag har det varit en underbar dag ute...SOL!!! Fantastiskt ljus både inne och ute. Jag tror att jag älskar att det står Mars i almanackan.
Nu ska bara snön smälta så vi får börja sprätta vinterblöta löv och boa i trädgården.
Härliga inspirationsbilder hittar ni på www.skansktradgard.se
TIPS! Nu har IKEAs Vågö kommit till varuhusen... :)



LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...