måndag 31 januari 2011

Friskluft i lungorna...


Idag har jag verkligen fått fylla lungorna med friskluft. Efter lunch blev det en långprommis med Viggo och Molly i vagnen. 1 1/2 timme gick jag och njöt, helt underbart!


Sen åkte vi och träffade min söta kompis Åsa, som bjöd på gott fika. Hon är på G att starta eget inom smycke och gravyr, jag fick se lite alster och nu blev jag ännu mer sugen på en gammal dröm om att bli silversmed...någongång kanske...


På kvällen efter middagen åkte jag och Jonte till isen för lite skridskoåkning. Vi började på Studenternas IP, men där höll vi på att bli överkörda av ett gäng överenergiska illrar som skulle träna bandy. Så in i bilen och iväg till en annan is istället, i 1 timme åkte vi och hade jättekul. Lika mycket på rumpan som på skridskorna!
Bild från: Prommisen idag, tagen med min iPhone.

Husläkaren är i stan...






För er som inte redan har hittat dit, så kan jag tala om att danska House Doctor har flyttat in i PUB huset i Stockholm. Det ligger på våningen under R.O.O.M.

Det krävs mer än en kafferast att ta sig igenom båda butikerna, för du vill inte missa något när du väl är där!
House Doctor får mig att vilja ha en stor sliten lägenhet med betongväggar, djupa fönster, plankgolv, högt i tak och absolut en heliummaskin så att jag kan ha rosa fina ballonger böljande i mitt sovrum...vad vore väl en bal på slottet...

söndag 30 januari 2011

Var är mina reglar?






Åhhh...vad svårt det ska vara att hitta takreglar "ovanför" vårat tak i allrummet, så att jag kan sätta upp en liten vit Svinga till alla barnen. Tänk om vi hade synliga takbjälkar som på bilderna istället...vad lätt det hade varit...å trevligt!


Sommarflirt...





Jag och Rice bjuder på några bilder från vårens och sommarens sortiment för 2011. Visst blir man glad!!!
Rackarns vad jag längtar till de ljumma grillkvällarna och fikapicknick på något mysigt ställe vid vattnet med familjen...när jag ser bilderna.

Bilder från: http://www.rice.dk/

lördag 29 januari 2011

Lockar fram barnet i mig...





Tänk att ha ett helt rum fyllt med Lounge mjuka stenar Livingstones...
Eller ett eget hörn av trädgården med en mjukt stenläggning...
Kuddarna finns både för inomhus- och utomhusbruk. Underbart att få kasta sig raklång i det stenröset var det än finns...och får mig att känna mig som ett barn igen.


Bilder från: http://www.smarin.net/

fredag 28 januari 2011

Keep on rocking...


Innan jag tar fredagsmysledigt så måste jag TACKA alla som gett mig så mycket positiv feedback om min blogg. Jag vill gärna ha kommentarer ifrån er alla, för att kunna bygga bloggen så den blir intressant för er. En av er avslutade med orden, keep on rocking...


...vilket genast gav mig associationer till den här stolen, "Rocking chair", designad av Charles & Ray Eames, 1950.

Först presenterades dessa fåtöljer som en del av den berömda utställningen "Low Cost Furniture Design" på New York Museum of Modern Art. Nu är stolarna som finns med olika underreden (se bilden) kanske inte lika billiga som då, men värda varenda krona. Stolarna har blivit riktiga designklassiker.


Bo stort på liten yta...

















Jag älskar annorlunda, genomtänkta hus... Precis som det här coola huset, som är insprängt på en liten yta mellan andra hus. Jag har redan inrett det i mitt huvud. Wow!!!

Designat av en Japansk byrå, Atelier Tekuto.


Bilder från: http://www.tredir.com/

torsdag 27 januari 2011

Uppåt väggarna...






Viggo och Molly i pappersform...hur söta som helst! Dessa grafiska produktioner kommer ifrån http://www.isaform.se/ . Isa gör fantastiska bilder å lite annat smått & gott, kolla hennes hemsida.
Barnens bilder har nu hoppat in i svarta ramar och ska upp på väggen i helgen tänkte jag.

onsdag 26 januari 2011

Ninnanananana nininananananaaaaaa...



...dagens boktips!!!


Boken ÄLSKADE HEM från IKEA Family...


Underbara bilder från nio helt ovanliga hem i Sverige. Allt från minilägenheter till paradhem. Hem som är fyllda med drömmar, brödsmulor, humor, röra och pedanteri. Hem som riktigt sprakar av personlighet. Älskade hem helt enkelt!


Finns att köpa på IKEA och priset för Familymedlemmar är 99:-, ett FYND!!!

Vitt...



Det är något magiskt med det vita...det tar sig så olika uttryck beroende av tid, ljus och omgivning.


Jag älskar vitt!


Mina vita saker på bilden:
IKEA PS Klocka från IKEA.
Kulla bordslampa från IKEA.
Tapet Contemporary II från Cole & Son.
Väggfärg NCS S 0500-N.


Bild från: mitt vardagsrum.

Jag VILL skrika vårskriket nu...


Jag VILL känna värme mot kinden...

Jag VILL vara barfota i skorna...

Jag VILL dricka kaffe i gungan på trappan...

Jag VILL att gruset ska rassla under vagnsdäcken under prommisen...

Jag VILL få solen i ögonen...

Jag VILL plocka tussilago...


...men än sålänge nöjer jag mig väl med våren inne för hos familjen Andernéll möts du av Körbärskvistar i en vas när du kliver in i hallen.

tisdag 25 januari 2011

Rött är sött...




Ibland har man tur...


En dag kom min mamma med en stor påse i famnen, leendet på hennes läppar sa att det var något speciellt i den påsen. Vilket det verkligen var och överraskningen var till mig.


EN RÖD BUMLING...förstår ni???...till mig!!!


Jag älskar min röda Bumling som har fått bo i mitt tak sedan dess. Det bästa av allt är att det var ett riktigt fynd, prislappen = 50:-!!!

För er som inte har lika tur som jag, finns den att köpa på http://www.svenssons.se/ för ynka 3590:- ...hehehe!


Bild från: Mitt kök

måndag 24 januari 2011

SÖKES: Poolvakt till i sommar...




Å jag kan tänka mig att anställa årets Guldbaggevinnare i kategorin "Årets manliga huvudroll" för uppgiften. Joel Kinnaman!!!

Sitt fint...


Jag är på jakt efter sittmöbler till Viggo och Molly...men åhhhhh...det finns ju så mycket fint!

Här är några av favoriterna som ligger närmast köp just nu. Lilla tuffa Alma i plast från Magis eller lilla fina Tolix i plåt.

Snyggt för stora och små...


I doppresent fick våra tvillingar en varsin String Pocket i vitt. Vi var länge inne på att dom skulle få en rolig färg på sin hylla...men till slut kom vi överens om att en vit hylla kommer med stor sannolikhet få leva med dom för resten av deras liv.
Snyggt för stora och små...

Bilder från: http://www.string.se/

Väggarna i kottarnas rum...




Nu är det klart!...Målat och tapetserat i Viggo och Mollys rum. Det blev inte helt oväntat vita väggar, NCS S 0500-N och en fondvägg, Dino i svart-vitt från Sandbergs tapeter. Det blir en bra grund till allt färgglatt som kommer till i ett barnrum.
Ni ska få riktiga bilder från deras rum sen...för just nu sover två små kottar sött!






söndag 23 januari 2011

Bobbo och Bibbi...




Idag har vi äntligen fått mysa tillsammans jag och min kära mamma. Vi har knappt sett varandra på två veckor, eftersom mammi har haft influensan...ischlo pischlo...tycker vi om det.


Viggo och Molly blev helt spattiga när Bobbo (mormor) och Bibbi (Mimmi mormors hund) kom och hälsade på idag...totalt överlyckliga! Bobbo skulle krypa in och låtsassova i deras minitält...Bobbo skulle "pela (spela) bollen"...Bobbo skulle "titta Jooji (Rorri)"...Bobbo skulle vara med på allt som mina småkottar älskar...det är kärlek.
Bilden är på: Bobbo och Viggo från i somras.

Våga vägra svart-vitt...

Är inte min starka sida, det vet ni som varit hemma hos mig.
Vitt, vitt å vitt på väggarna också någon tapetsnutt här och där i svart-vitt...jag älskar det!


Men jag måste erkänna att min "urflippning" på nya väggen i allrummet blev en fullträff.




Å varför ta i försiktigt när man har bestämt sig för färg...det blev Stripes av L. Pålemo från http://www.mrperswall.se/ . Tapeten är ur "Accessories" katalogen och är en underbar fototapet i alla tänkbara färger och mönstret upprepas inte någonstans...lovely!
Kolla även in den nya katalogen "Hide & seek" med barntapeter.
Bilder från: www.mrperswall.se

Sol, sol, solsidan...







Så såg dagen ut här i Uppsala. Underbart väder med sol och ljusblå himmel...hade det inte varit för minusgraderna så kunde man tro att det var vår på riktigt!
Med vädret idag och Solsidan på tv:n alldeles nyss började jag tänka på våran trädgård som ligger nerbäddad under snön än så länge...men snart tittar den fram och i år hoppas jag att vi kan ta nästa steg i vår förvandling till en supernice tomt.
Förra året blev det staketbygge...för att vara mer exakt så blev det 55 meter staket. Vi fick hjälp att ett gäng proffs då och jag hoppas att samma gäng känner för att jobba i sommar också.
Nu är det stenläggning, grus och växter som är som tonåringar direkt som gäller. Jag är grymt sugen på serien IVÅG av Signe Persson-Melin, från S:t Eriks här i Uppsala. Markplattor, fågelbad och krukor kan kombineras i oändlighet.



Förvaring...




Nu tror jag att jag har bestämt mig...det blir en vit Snö byrå A i allrummet.




Snö är några av Asplunds mest välkända och omtyckta förvaringsmöbler signerad Jonas Bohlin och Thomas Sandell. Den lanserades 1994 och blev en omedelbar succé. Dess stilrena linje och kompromisslösa kvalitet gör den till en favorit än idag. En modern klassiker, om uttrycket tillåts!






Här ska jag inspirera er...




...med innehåll ur min fartfyllda vardag. Ni kommer att möta bilder på min familj och en massa inredning, som är både mitt jobb och mitt största intresse. 4 LIVING - står för mina 4 barn och vårat liv...



LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...